Onderhoud

Ook nadat de uw buitenschrijnwerk geplaatst is, dient u deze te onderhouden. Hieronder geven we u de verschillende opties. Voor meer informatie kan u ons steeds hieronder bereiken.

Hoe je aluminium ramen en deuren reinigen?
Aluminium raamprofielen kunnen schoongemaakt worden met een niet agressief, PH-neutraal product. In een landelijke omgeving en op gevels die vaak met regen in contact komen, volstaat het om de aluminium raamprofielen twee keer per jaar te reinigen. Ramen die niet met regen in contact komen of geplaatst worden in een eerder agressieve omgeving: stedelijk gebied, kustgebied of in de buurt van een spoorweg, maak je best minstens 4 keer per jaar schoon. Gebruik voor het reinigen van je aluminium ramen lauw water met REYNAERS CLEAN & CARE WAX. Een extra jaarlijkse behandeling is aangewezen om verwering door UV-straling tegen te gaan. Het risico op verkleuring is het grootst op zuidgerichte ramen en deuren. Aluminium schrijnwerk geef je met de REYNAERS RENEWER een opknapbeurt. Ook slecht onderhouden aluminium ramen geef je met dit product een tweede leven.

Hoe onderhoud je toebehoren en beweegbare onderdelen?
Het is aangewezen om ook de toebehoren en onderdelen jaarlijks te inspecteren en te onderhouden.
– Controleer de drainagegaten en maak de openingen vrij voor een goede waterafvoer.
– Smeer scharnier- en sluitpunten van ramen en deuren, borsteldichtingen en rails van schuiframen met REYNAERS LUBRICANT.

Zeker niet doen bij het reinigen van je aluminium ramen en deuren.
Gebruik nooit oplosmiddelen zoals benzine of aceton voor het schoonmaken van je aluminium ramen en deuren. Ook zuren (bijvoorbeeld azijn) of alkalische producten (zoals ammoniak of soda) zijn uit den boze. Zorg ervoor dat je je ramen nooit behandelt in de felle zon of bij extreem warme temperaturen.

GAMMA PRODUCTEN
 

 

 

 

 

 

 

REYNAERS CLEAN & CARE WAX – SHAMPOO VOOR RAMEN, DEUREN EN GLAS

DOEL
Met de Reynaers Clean & Care wax blijft de kleur en kwaliteit van de lak behouden.

 

FREQUENTIE
– 2 keer per jaar: in een landelijke omgeving en op gevels die vaak met regen in contact komen.
– 4 keer per jaar: ramen die niet met regen in contact komen of geplaatst worden in een eerder agressieve omgeving: stedelijk gebied, kustgebied of in de buurt van een spoorweg.

 

GEBRUIKSAANWIJZING
1. Het oppervlak overvloedig natspuiten voor het verwijderen van zand en los vuil.
2. 60 tot 80 ml in een emmer lauw water gieten en poetsen van beneden naar boven.
3. Spoelen met zuiver water en drogen met zeemvel. Voor een extra hoogglans nawrijven met een droge doek (bv. Reynaers Wipe).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REYNAERS RENEWER – REINIGT EN VERNIEUWT LAKWERK

DOEL
Reynaers Renewer herwaardeert oppervlakken en brengt de intensiteit van de originele kleur terug. Het product beschermt tegen UV verwering en geeft een langdurige voeding aan lakken.

 

FREQUENTIE
1 keer per jaar

 

GEBRUIKSAANWIJZING
1. Aanbrengen met een zachte, zuivere en droge spons (bv. Reynaers Sponge).
2. Het overtollige verwijderen met een zuivere, zachte doek (bv. Reynaers Wipe).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REYNAERS LUBRICANT – FIJNE SILICONENSPRAY

DOEL
Droogsmeren van sloten, scharnieren, draai/kiep- en schuifsystemen, alsook rails en borsteldichtingen: waterafstotende bescherming en vlekkeloze voeding van poreuze materialen.

 

FREQUENTIE
1 keer per jaar

 

GEBRUIKSAANWIJZING
1. Aanbrengen vanop 30 cm op zuivere onderdelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REYNAERS SPONGE & WIPE

DOEL
De Reynaers Sponge verwijdert hardnekkige vlekken op geanodiseerde en gelakte oppervlakken en kan meermaals hergebruikt worden.De Reynaers Wipe microvezeldoek heeft een uitstekende reinigings- en opnamekwaliteit.

 

 

 

Een vrijblijvend advies? Wij helpen u graag persoonlijk verder in onze showroom waarna u een offerte op maat ontvangt. 

Kom vrijblijvend langs of maak online een afspraak bij één van onze adviseurs. Mertens-Goossens uw partner bij uitstek in Olen, Herentals en de ruime regio Kempen voor uw binnen- en buitenschrijnwerk.

Turfputten 4, 2250 Olen
+32 (0) 14 22 06 71
verkoop@mertensgoossens.be

Openingsuren:
Maandag-vrijdag: 07:30 – 18:00
Zaterdag & zondag gesloten

Scroll naar boven